Novak odbranio Pariz!

Nacionalni sport - Nedelja 02.11.2014 - 16:27

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je trofej na Mastersu u Parizu pobedivši Miloša Raonića u finalu sa 6:2, 6:3.

Beta/AP Photo/Jacques Brinon Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Đoković je tako stigao do treće titule u prestonici Francuske, šeste u 2014. i ukupno 47. u karijeri. Ovo je njegova 20. Masters titula (30. finale)

Ono što je još važnije, ovo je bila jubilarna 600. ATP pobeda Đokovića u karijeri i sada je na korak od osvajanja prvog mesta na ATP listi na kraju godine.

Novak ima 10.010 bodova u ATP trci, 1.310 više od Rodžera Federera pred završni Masters u Londonu. To znači da srpskom teniseru dve pobede u Londonu garantuju prvo mesto pošto Federer ima da odigra i finale Dejvis kupa.

Što se tiče finala u Parizu, Đoković je od početka do kraja meča bio fokusiran na svoj posao i na kraju ga je obavio gotovo savršeno. Čak tri puta je oduzeo servis verovatno najboljem serveru sveta u ovom trenutku, koristio je svoje šanse i potpuno je neutralisao moćna oružja koja poseduje Kanađanin ostvarivši i treću pobedu u isto toliko duela sa Podgoričaninom.

Što se statistike tiče, Novak je imao 16 vinera i samo 10 grešaka, naspram 27 vinera i 29 grešaka Kanađanina.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: