Novak pobedio Čilića za finale!

Nacionalni sport - Subota 12.09.2015 - 08:26

Novak Đoković plasirao se u svoje šesto finale US opena briljantnom pobedom protiv branioca titule Marina Čilića – 6:0, 6:1, 6:2.

Šesto finale za Noleta. Foto: Getty Images Šesto finale za Noleta. Foto: Getty Images

Najbolji svetski teniser odigrao je u polufinalu bez dileme najbolji meč na turniru i jedan od najboljih cele sezone, pa je neočekivano lako dobio Čilića i 14. put u isto toliko odigranih mečeva.

Od samog starta meča Novak je bio izuzetno koncentrisan, možda i zbog prethodnog duela na Artur Ešu i pobede Roberte Vinči protiv Serene Vilijams. Dobio je 14 od prvih 15 gemova i na taj način je praktično rešio meč.

Čilić je uspeo u trećem setu da vrati brejk i izjednači na 2:2, ali više od toga nije mogao. Treba ipak istaći da je hrvatski teniser bio daleko od svoje igre, verovatno i zbog povrede skočnog zgloba koju je zaradio u prethodnom meču protiv Žo-Vilfreda Conge. Đoković, koji je prvi put u karijeri stigao do finala sva četiri Gren slema u jednoj godini, pokušaće u nedelju da u svom šestom finalu u Njujorku osvoji drugu titulu i ukupno 10. Gren slem trofej.

Rival će mu biti Rodžer Federer koji je u drugom polufinalu takođe ubedljivo pobedio Stana Vavrinku.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: