Novak pobedio sebe i Federera!

Nacionalni sport - Nedelja 06.07.2014 - 19:28

Novak Đoković drugi put u karijeri osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Rodžera Federera sa 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4.

Novak Đoković Novak Đoković

U jednom od najboljih mečeva u 21. veku Đoković je u četvrtom setu ispustio vođstvo od 5:2, propustio je i jednu meč loptu i izgubio pet gemova u nizu. Prebrodio je Novak potom period krize bez brejka, na 3:3 je odigrao hrabar poen na brejk lopti, a u sledećem gemu propustio je tri brejk lopte.

Nije posustajao, odservirao je za 5:4, a onda je odigrao gem iz udžbenika – briljantnim riternima došao je do dve vezane meč lopte, odlučio je da bude agresivan i hrabar i to mu se isplatilo – pobeda posle tri sata i 55 minuta igre!

Za tih 235 minuta videli smo neverovatan tenis, dvojicu igrača koji su praktično sve vreme uspevali da drže izuzetan nivo igre i gde su nijanse odlučile.

Statistika često nije valjan indikator koliko je neki meč kvalitetan, ali sada je prilično ilustrativna – Novak je meč završio sa 68 direktnih poena i 27 grešaka, dok je Švajcarac imao 75 vinera i 29 neiznuđenih grašaj

Đoković je došao do sedme Gren slem titule, a druge na Vimbldonu posle 2011. godine – uz to, prekinuo je niz poraza u završnici Gren slem turnira, a posle neverovatnog trijumfa nije mogao da obuzda suze. Osim veoma važne titule, Đoković se vraća i na prvo mesto na ATP listi, prvi put od oktobra prošle godine kada je Nadal preuzeo čelno mesto
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: