Novak rutinski srušio Raonića

Nacionalni sport - Sreda 28.01.2015 - 12:11

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem u tri seta.

Beta/AP Photo/Bernat Armangue Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Đoković je do pobede nad Raonićem došao sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, posle dva sata igre.

Novakov rival u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala. Švajcarac je u ovogodišnjem četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 6:4, 7:6.

Novak je protiv Raonića odigrao odličan meč, u prvom setu kanadski teniser je uspeo da mu parira, ali potom je prvi reket sveta pokazao svoju nadmoć. Raonić je posebno mučio Đokovića svojim servisom kada je srpski teniser imao prilike za brejk, ali je na kraju imao samo 15 as udarac, nasuprot osam prvog reketa sveta.

Đoković je posebno dobar na prvom servisu, osvojio je čak 89 odsto poena na njemu, dok je Raonić imao 72 odsto uspešnosti. U vinerima su bili približno isti, Raonić je imao čak jedan više od Novaka, ali je srpski teniser imao 19 neiznuđenih grešaka manje, a 23 poena više tokom dva sata igre.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: