Partizan pobedio, Pavlović briljirao

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.12.2014 - 05:56

Košarkaši Partizana ostvarili su šestu pobedu u ABA ligi, nadigrali su Mega Vizuru 89:80 (18:14, 25:19, 16:26, 30:21), u 11. kolu.

StarSport StarSport

Crno-beli su nakon očajnog starta (0/9 iz igre) stekli dvocifrenu prednost u drugom periodu koji su uz blage oscilacije uglavnom održavali u nastavku.

Krajem treće četvrtine Duško Vujošević sa dve tehničke greške vraća rivala u egal (59:59), ali predvođeni Sašom Pavlovićem crno-beli lako stižu do četvrte pobede u poslednjih pet kola.

Pavlović je briljirao pred oko 4.000 gledalaca u Pioniru sa 26 poena (8/15 iz igre) uz po 4 skoka i asistencije, a sjajno su ga pratili Đorđe Gagić sa 19 poena (6/9 dva) i svestrani Milenko Tepić sa 12 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji u ekipi Mega Leksa bio je Bojić sa 22 poena (7/9) i 7 skokova, Marko Kešelj ga je pratio sa 19 poena i 6 uhvaćenih lopti, Nenad Miljenović je dodao 18 poena uz 5 asistencija i 4 skoka, dok je Nikola Jokić meč završio sa 13 poena i 6 skokova.

Partizan je peti na tabeli sa skotom 6-5, dok je Mega Leks deveti sa 5-6. U sledećem kolu crno-beli gostuju Zadru, dok Mega čeka Metalac.

Partizan je meč počeo sa devet promašaja, ali Mega, iako je krenula sa dva koša Miljenovića, ne koristi očajan start domaćina, pa stiže samo do 6:0. Crno-beli prvi koš postižu tek u petom minutu, ali ulazak Aleksandra Pavlovića pokreće tim koji pravi seriju 8:0 i prvi period dobija 18:14.

Mega je u drugoj četvrtini pokušala da uvuče rivala u svoj agresivan ritam, ali je Partizan jakom odbranom to neutralisao, te kontranapadima prvi put stigao do dvocifrene prednosti (27:16).

Gosti ipak uspevaju da uspostave svoj tempo polovinom perioda, te serijom koševa Bojića, a potom i prvom trojkom Jokića vraćaju meč u egal (34:30). Međutim, Pavlović je bio nezaustavljiv u finišu poluvremena pa crno-beli stižu do dvocifrene prednosti pred odmor (43:33).

Partizan je dobrom odbranom i kontrolom skoka lako održavao stečenu prednost u drugom periodu, Gagić je koristio proigravanja Pavlovića i Mačvana, ali se sve preokrenula u poslednj dva minuta. Duško Vujošević nezadovoljan jednom odlukom verbalno napada sudiju Iliju Beloševića koji mu sudi dve tehničke greške, što Megu vraća u egal pred poslednju četvrtinu (59:59).

Međutim, sjajni Saša Pavlović je briljirao u poslednjem periodu, sa šest uzastopnih poena vratio Partizanu vođstvo, a potom sa nekoliko koševa uz dodatno bacanje prelomio meč tri minute pre kraja za konačnih 89:80.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: