Rađen se nada smanjenju kazne

Nacionalni sport - Petak 12.02.2016 - 08:56

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zakazao je za 24. februar ročište na kojem će saslušati trofejnog vaterpolistu Nikolu Rađena, koji se žalio na četvorogodišnju suspneziju.

Nikola Rađen dobio četvorogodišnju suspenziju; Foto: N. Paraušić Nikola Rađen dobio četvorogodišnju suspenziju; Foto: N. Paraušić

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zakazao je za 24. februar ročište na kojem će saslušati trofejnog vaterpolistu Nikolu Rađena, koji se žalio na četvorogodišnju suspneziju koju mu je izrekla Antidoping komisija FINA zbog pada na doping testu.

Saslušanje je prvo bilo zakazano za 11. januar, ali je zbog tragične smrti jednog od sudija odloženo za više od mesec dana.

- Imam šansu da smanjim kaznu - rekao je pošto je predao žalbu Sudu Rađen.

Podsetimo da je Komisija FINA Rađena kaznila 24. avgusta prošle godine, jer je igrajući za reprezentaciju dva puta bio pozitvan na kokain: 15. februara u Madridu protiv Španije i 14. aprila u Kruševcu protiv Rusije.

Nekadašnjem igraču Vojvodine, Partizana, Hiosa, Crvene zvezde i Olimpijakosa kazna teče od 7. maja, kada ga je Svetska plivačka reprezentacija privremeno suspendovala i trajaće, ukoliko se ne smanji, do 7. maja 2019.

Slavni vaterpolista je u međuvremenu na Fakultetu za sport upisao smer za trenera.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: