Rajković primio gol!

Nacionalni sport - Nedelja 05.10.2014 - 09:04

Golman Crvene zvezde Predrag Rajković prvi put je savladan u Superligi posle 663 minuta, a srpski prvak je kiksnuo na svom terenu i remizirao 2:2 sa Voždovcem u osmom kolu.

Rajković vadi loptu iz mreže posle 663 minuta foto Blic Rajković vadi loptu iz mreže posle 663 minuta foto Blic

Zvezda je bila poznata ove sezone po neprobojnoj i odličnoj odbrani, a već u sedmom minutu devetog meča ove sezone prvi put je kapitulirala i drugi put nije uspela da slavi, nakon remija sa Napretkom u Kruševcu.

Mijailović je neoprezno napravio faul, Babović je iz prekida sa desne strane oštro centrirao u peterac gde je Injac zakačio loptu na drugoj stativi dovoljno da završi u mreži Rajkovića - 0:1.

Rajković primio gol posle 663 minuta

Golmana Crvene zvezde Predrag Rajković savladan je u Jelen Superligi posle 663 minuta, pošto je primio gol u meču protiv Voždovca u osmom kolu. Mladi golman je prvenstveni gol pre ovoga primio u 64. minutu meča protiv Vojvodine, poslednjem u prošloj sezone, a onda u prvih sedam kola ove sezone nije vadio loptu iz mreže.

Crveno-beli su se prvi put ove sezone našli u situaciji da jure rezultat i do 15. minuta nisu stvorili priliku da izjednače. Sredinom prvog poluvremena Lazović je sa desne strane asistirao za Despotovića koji je uspeo da iznudi korner, posle kog je lopta došla do Petkovića, ali je on iz dobre pozicije sa leve strane šutirao visoko preko gola.

Te dve šanse bile su uvod u izjednačenje u 22. minutu - Lazović je odigrao dupli pas sa Despotovićem i sa desne strane na drugoj stativi pronašao Gavrića kome nije bilo teško da matira Supića za 1:1.

Svi napadi Zvezde išli su preko desne strane i u narednom minutu je opet raspoloženi Lazović centrirao, a Despotović bio najviši u skoku i glavom loše šutirao preko prečke iz izgledne šanse. Pritisak domaćina sve više je unosio nervozu u odbranu "zmajeva", pa je malo nedostajalo da Petrović postigne autogol, ali je Supić vrhovima prstiju sačuvao mrežu.

Period bolje igre crveno-beli nisu uspeli da pretvore u preokret i od 41. minuta su opet gubili. Mijailović je promašio loptu, a Beljić to iskoristio da zatrese mrežu Rajkovića za 1:2.

Od početka drugog poluvremena Zvezda je krenula žestoko ka golu gostiju i u 50. minutu uspela drugi put da stigne zaostatak na meču.

Posle kornera sa desne strane i gužve u kaznenom prostoru usledila je bekovska saradnja, Petković je odližio loptu do Mijailovića, a kapiten domaćina je snažno šutirao i uz pomoć stative i Petrovića izjednačio na 2:2.

Nastavili su fudbaleri srpskog prvaka sa opsadom gola Voždovca, koji se često branio i sa sedam, osam igrača, a za preokret je pokušao Bosančić da pogodi iz slobodnjaka, ali je poslao loptu preko gola. Odličnu šansu nedugo zatim imao je Lazović i šutirao preko prečke, dok Despotović nije bio dovoljno koncentrisan da centaršut Pavićevića sprovede iza leđa Supića.

"Zmajevi" su se iznenada našli u prilici u 89. minutu kada se Škrejanc našao pred golom Rajkovića, ali je Mijailović stigao da izbije loptu i otkloni opasnost. Kapiten Zvezde je u petom, poslednjem minutu sudijske nadoknade odlično centrirao sa leve strane, a mladi Jović sa ivice peterca glavom poslao loptu preko prečke.

U domaćem šampionatu sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a u devetom kolu na programu je večiti derbi u Humskoj.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: