Savršeni Novak osvojio Majami!

Nacionalni sport - Nedelja 30.03.2014 - 22:05

Novak Đoković odigrao je svoj najbolji meč u 2014. godini i u finalu turnira u Majamiju savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3.

Novak Đoković Novak Đoković

To je Novakova 43. titula u karijeri, a četvrta na Floridi, posle 2007, 2011. i 2012. godine.

U prvom gemu Nadal je imao brejk loptu, ispostaviće se jedinu u celom meču, pošto je do kraja Đoković bio superioran u svim segmentima igre – zbunjivao je rivala izborom strane, ritern mu je izvanredno funkcionisao, baš kao i servis.

Zato Nadalu nije uspela ni promena taktike, u drugom setu nastojao je da bude agresivniji, ali mu je srpski teniser oduzeo nadu briljantnom igrom.

Ukupno, Novak je imao 22 direktna poena i 14 grešaka, dok je Nadal upisao 15 vinera i 20 neiznuđenih grešaka. Đoković je ubacio prvi servis u 73 odsto slučajeva i od toga je osvojio 83 odsto poena.

Tokom celog meča Đoković je riternima izluđivao Nadala, pa ni poslednji gem nije bio izuzetak – Rafa nije imao rešenje za srpskog tenisera, Novak je napravio još jedan brejk i legao je na zemlju proslavljajući novi trofej – 6:3, 6:3.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: