SL: Partizanu pobeda za 2-1

Nacionalni sport - Petak 20.06.2014 - 00:06

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu Telekom rezultatom 77:67 u trećoj utakmici finalne serije KLS i poveli sa 2-1.

Starsport Starsport

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama hale Pionir, što je rezultat kazni nakon nereda iz prvog meča, a tokom kompletne utakmice imao je kontrolu rezultata.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 20 poena (5/16 iz igre) Aleksandar Pavlović je dodao 16, Žofre Lovernj je imao dabl-dabl (11p, 10sk), dok je na drugoj strani sjajan bio Boban Marjanović sa 22 poena.

U taboru Zvezde nije bilo Ivana Radenovića zbog povrede, Dejan Musli nije bio u sastavu Partizana zbog infekcije, a umesto Petra Aranitovića u timu "crno-belih" našao se Vanja Marinković.

Uz pomenute strelce u ekipi Partizana, odličnu partiju pružio je Đorđe Gagić, ubacio je 11 poena, uglavnom posle skokova i iz "drugih napada", upisao je ukupno osam uhvaćenih lopti pod obručima.

Kompletna petorka Partizana je odlično otvorila utakmicu, dok je na drugoj strani “vukao“ samo Nelson, od prvih devet poena svog tima plejmejker je postigao sedam.

Već u šestom minutu trener domaćih Duško Vujošević dobio je tehničku grešku, zbog protesta nakon odluke sudija da nije bilo faula nad Bogdanom Bogdanovićem. Neposredno nakon toga središte igre Zvezde prebačeno je na Marjanovića, koji je smanjio vođstvo protivnika na dva poena.

Ključan momenat u povratku ekipe Dejana Radonjića bio je ulazak Luke Mitrovića, imao je mladi krilni centar sjajnu rolu, ali je u drugom poluvremenu bio potpuno zaboravljen na klupi.

Gosti su bez Branka Lazića ostali već u 15. minutu, bek Zvezde nije mogao da se izbori sa Pavlovićem, napravio je četiri lične greške, a potom i tehničku. Serija slobodnih bacanja donela je Partizanu +5, a tehničkom greškom “nagrađena“ je i klupa Zvezde, posle protesta nakon ulaza i polaganja Nelsona.

Nastavak duela doneo je dominaciju gostiju pod koševima, ali je Partizan zonskom odbranom potpuno zbunio protivnika, a potom i sigurnim šutem za tri poena stigao do dvocifrene prednosti.

Tačku na utakmicu stavio je Tepić trojkom iz ugla. Kada su statistički parametri u pitanju, Partizan je zabeležio sasvim solidnih 8 od 17 izvan linije za tri poena, dok je Zvezda šutnula 11 više, a pogodila tri manje.

Četvrta utakmica u seriji igra se u subotu, takođe od 20.00, a domaćin je Crvena zvezda Telekom, u hali Pionir.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: