Srbija bez medalje, bronza za Francusku

Nacionalni sport - Nedelja 20.09.2015 - 17:00

Košarkaši Srbije ostali su bez medalje na Evrobasketu porazom od Francuske u borbi za treće mesto rezultatom 81:68 (16:16, 21:16, 21:12, 23:24).

Srpski košarkaši nisu uspeli daodigraju za pobedu. Foto Starsport Srpski košarkaši nisu uspeli daodigraju za pobedu. Foto Starsport

Finalna utakmica Evrobasketa igra se u nedelju od 19 časova, a za titulu će se boriti Španija i Litvanija.

Srbija je odigrala još jedan slab meč, držala se samo tokom prve dve četvrtine, posle koje je Francuska preuzela kontrolu, čuvala prednost do kraja i zasluženo pobedila.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdanović sa 14 poena (3/3 za dva, 2/6 za tri), a sa devet poena u nizu krajem prve i na startu druge četvrtine razmrdao je svoju ekipu i doneo joj prvu prednost na meču, ali je kasnije napravio nekoliko grešaka koje su Francuzi pametno iskoristili.

Bjelica je ubacio 12, uz šest skokova i tri asistencije. Dvocifren je bio još Raduljica sa 11 poea i osam uhvaćenih lopti, uz četiri dodavanja. Teodosić je odigrao veoma loš meč, nije postigao poen iz igre, imao je devet promašaja, a tri puta je bio precizan sa slobodnih bacanja, uz to je imao četiri skoka i tri asistencije. Nedović je imao 9 poena (4/4 slobodna bacanja), a dva manje Erceg.

Kod Francuza De Kolo je bio najefikasniji sa 20 poena, a po 15 su dodali Furnije i Gober koji je uz to imao i 14 skokova. Parker je zabeležio 13 poena (3/10 za dva, 0/2 za tri, 7/7 slobodna bacanja).

Posle izjednačene prve četvrtine, Francuska blago preuzma inicijativu, prelazi u vođstvo, ali ne uspeva da stekne osetniju prednost. Srbija je ponovo forsirala šut za tri poena koji joj nije išao, ali je drugu četvrtinu uspela da završi sa pet poena zaostatka, a imala je i perdost u nekoliko navrata.

Treća deonica je bila najgori period igre za ekipu Alkesandra Đorđevića. Tada apsolutno ništa nije išlo kako treba, Francuska je imala potpunu kontrolu i maksimalnih 16 poena prednosti.

U četvrtoj četvrtini Srbija se blago konsolidovala, prednost Francuske se kretala oko 10 poena, domaći su bili sve sigurniji u napadu, dok Orlovi nikako nisu mogli da uspostave ritam, pa je krajnji rezultat 81:68.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: