Srbija ubedljiva protiv Mađara na premijeri

Nacionalni sport - Ponedeljak 03.08.2015 - 09:20

Srpski košarkaši pobedili su Mađarsku sa 81:61 u prvoj utakmici u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Srpski tim nije bio kompletan u duelu sa Mađarima. Foto: Starsportphoto Srpski tim nije bio kompletan u duelu sa Mađarima. Foto: Starsportphoto

Srpski tim nije bio kompletan u duelu sa Mađarima, pošto je Aleksandar Đorđević na klupi ostavio Dragana Milosavljević, Miloša Teodosića, Zorana Ercega i Nemanju Bjelicu.

Uprkos tome, reprezentacija Srbije je odigrala veoma dobro i sigurno, na trenutke i atraktivno i sasvim zasluženo upisala ubedljivu pobedu u prvoj utakmici.

Najbolji u trijumfu nad Mađarskom bio je Nemanja Nedović sa 14 poena, Nikola Milutinov je dodao deset poena, a Luka Mitrović devet. Istakli su se još i Ognjen Kuzmić sa sedam poena, odnosno Nikola Kalinić sa šest.

Prva četvrtina duela između Srbije i Mađarske je bila neizvesna, ali je naš tim posle deset minuta vodio sa 18:16. Posebno se u tom periodu istakao Kuzmić sa pet poena, Nedović je dodao četiri, a Bogdanović tri.

U drugom periodu, reprezentacija Srbije je nastavila sa dobrom igrom. Viđeno je nekoliko atraktivnih Nedovićevih zakucavanja, kao i dobre akcije za centarsku liniju, a prednost je rasla do 42:30. Od svih igrača, u prvih 20 minuta u strelce se nisu upisali jedino Kešelj, Milutinov i Simonović.

Srpski košarkaši su i u nastavku nastavili sa atraktivnom igrom i uigravanjem, a usput su i samo povećavali prednost u odnosu na Mađare. Na kraju trećeg perioda prednost je iznosila 18 poena (61:43) i naš tim ju je bez problema održavao.

Takav slučaj je bio i u poslednjoj četvrtini, u kojoj su srpski košarkaši još povećali razliku i rutinski priveli utakmicu kraju.

Srpski košarkaši će do četvrtka ostati u Kranjskoj Gori, a potom putuju u Francusku, gde ih narednog vikenda očekuju dueli sa selekcijom domaćina i Rusijom.

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 5. do 20. septembra, igrati u grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Italije, Nemačke i Islanda.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: