Šta čeka Partizan u Evrokupu?

Nacionalni sport - Utorak 14.10.2014 - 13:32

Nakon 13 evroligaških sezona, KK Partizan NIS će ove igrati u slabijem evropskom takmičenju Evrokupu.

Starsport Starsport

Međutim, crno-beli će za rivale imati veoma jake predstavnike litvanske, ruske, turske i izraelske košarke, uz ambiciozni tim iz Rumunije.

Rivali srpskom šampionu biće povremeni Evroligaš Lijetuvos Ritas iz Litvanije, prošle sezone najbolji tim regularnog dela turskog šampionata Banvit, prepun Amerikanaca Krasni Oktobar, sličnim rezonom vođen Hapoel iz Jerusalima, te rumunski Asesoft.

Partizan je možda mogao i gore da prođe na žrebu, da izvuče Himki, Lokomotivu Kubanj ili Bešiktaš, ali ni u ovoj grupi neće imati lak posao, posebno zbog teške finansijske situacije u Humskoj 1.

Već je početak nacionalnih šampionata pokazao ko će biti najveći problem za Partizan, Lijetuvos Ritas je već u takmičarskoj formi jer je odigrao šest utakmica i dobio sve.

Odličan start ima i u Izraelu Hapoel sa dva ubedljiva trijumfa, dok su Banvit i Krasni Oktobar i Asesoft tek počeli svoja prvenstva pa nije moguće proceniti na kom nivou su u ovom trenutku.

Uzdrman finansijskom krizom koja je limitirala pojačanja za ovu sezonu, crno-beli će svakako uz podršku desetina hiljada navijača iz utakmice u utakmicu pokušati da se dostojno predstave u EK, koji daje jednu kartu za učešće u Evroligi sledeće sezone.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: