Teodosić: Sale ima ludačku energiju

Nacionalni sport - Ponedeljak 13.10.2014 - 14:06

Najbolji košarkaš Srbije Miloš Teodosić rekao je u intervjuu ruskim medijima da mu je bilo lako da sarađuje sa Aleksandrom Đorđevićem.

BETA/AP BETA/AP

Nekadašnji plejmejker FMP i Olimpijakosam, a sada uzdanica CSKA istakao je da nikada nije video nekoga sa energijom koju ima Đorđević.

Teodosić je takođe dodao i da se stidi što je psovao saigrače na tajm-autu na duelu sa Brazilom u prvoj fazi.

- Kada pomislim na Svetsko prvenstvo, prvo čega se sećam je meč sa Francuskom. Bilo je veoma uzbudljivo, a nakon utakmice bio sam ispunjen ponosom zbog ekipe, jer smo uspeli da se plasiramo u fianle. to je bio najsrećniji trenutak turnira, bez dileme“, rekao je srpski plejmejker.

Teodosić je još jednom istakao da je jedino selektor Aleksandar Đorđević verovao u veliki uspeh.

- Iskreno, nisam očekivao da možemo da budemo toliko dobri u Španiji. Jedina osoba koja je od početka verovala u oavj tim je bio trener. On je od samog starta insistirao da možemo da ostvarimo ono što smo ostvarili. Imali smo i mi nadu, ali samo to. Lično sam lako komunicirao sa Sašom Đorđevićem. Poteškoća je bila činjenica da je tek preuzeo reprezentaciju, pa je sve bilo novo. Morali smo da se naviknemo na njega kao i on na nas, ali kompletan proces rada sa njim je za mene bio veliko zadovoljstvo. Jasno je da je on dobar trener, inteligentan je, poznaje košarku. Međutim, ono što sam primetio je da ima ludačku energiju, ne znam kako to da opišem. Takvu energiju nikada u životu nisam video - istkao je Teodosić.

On je dodao da je pokušao Đorđeviću da pomogne svojim znanjem i iskustvom koliko je mogao.

- Ja nisam imao udela u treniranju, iako mnogi tvrde drugačije. to je njegov posao. Ne mogu ja da se mešam u posao trenera. Ponekad pokušavam da pomognem, da nešto kažem na tajm-autu. Što se tiče tajm-auta protiv Brazila u prvoj fazi, kada sam psovao na saigrače i to je išlo u direktnom prenosu, bilo me je sramota. Baš mi je bilo žao. Ali morate da razumete da se nekada takve stvari dešavaju. Nekada ja, Kristić ili neko od iskusnijih igrača može da razmrda ekipu na taj način. Urodilo je plodom. Ranije sam češće radio takve stvari. Nisam koristio iste reči, ali sam bio kritičan. Nekada je dobro na taj način razbudidi ekipu - kaže Teodosić.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: