U20: Može li Srbija do finala?

Nacionalni sport - Sreda 17.06.2015 - 07:59

Reprezentacija Srbije do 20 godina u sredu ujutru (9:30) igra sa selekcijom Malija u polufinalu Mundijalita na Novom Zelandu.

Popularni Orlići Popularni Orlići

"Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta, mislim da u ovom trenutku još nemamo dovoljno vremena da o tome razmišljamo jer se fokurisamo na predstojeću utakmicu", rekao je krilni napadač Srbije Andrija Živković.

Naš tim je već savladao Mali, sa 2:0 u grupnoj fazi, pa su "Orlići" puni samopouzdanja pred novi duel.

"Ova grupa momaka je to zaslužila i kada smo govorili da možemo nešto ozbiljno da napravimo, nije bilo mnogo onih koji su u to stvarno verovali. Bili smo čvrsto ubeđeni, da je ovo takmičenje naša velika šansa i da je ne smemo ispustiti. Stigli smo do same završnice i sada nemamo nameru da stanemo", dodao je Živković.

Bek Srbije Nemanja Antonov rekao je da je reprezentacija pokazala da poseduje kvalitet i dodao da će polufinalnu utakmicu s Malijem odlučiti "mentalitet i karakter".

"To što smo pobedili Mali u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali svesni smo da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su u međuvremenu napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale. Mi verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum, da igramo na istom nivou kao što smo to do sada radili", rekao je Antonov.

U tim Srbije, posle odrađene suspenzije vraća se pouzdani defanzivac Milan Gajić, koji je meč protiv SAD pratio sa tribina.

"Protivnik je izuzetno težak, nijednog trenutka nećemo potceniti Mali, jer je to tim koji može svakog da pobedi. Imaju izuzetne individualce, posebno u napadu i naročito po bokovima, tako da očekujem da ću imati mnogo posla. Trudićemo se da obradujemo Srbiju i ponovo joj omogućimo da se raduje", naglasio je Gajić.

Srbija i Mali igraju u Oklandu od 9:30, a u prvom polufinalu od 6 časova sastaju se Brazil i Senegal.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: