UEFA potvrdila: Srbija u minusu

Nacionalni sport - Nedelja 12.07.2015 - 09:32

Evropska fudbalska unija potvrdila je odluku Suda za arbitražu u sportu kojom je duel između Srbije i Albanije registrovan službenim rezultatom za Albance.

Srbija izgubila sve šans eda se plasira na Euro 2016. Screenshot Srbija izgubila sve šans eda se plasira na Euro 2016. Screenshot

Pored toga, vladajuće telo evropskog fudbala potvrdilo je da su Srbiji oduzeta tri boda, čime je odluka Suda u Lozani postala zvanična.

Duel na stadionu Partizana prekinut je krajem prvog poluvremena kada se iznad terena pojavio dron koji je nosio zastavu “Velike Albanije”. Zastavu je potom skinuo Stefan Mitrović, kojeg su napali albanski fudbaleri, da bi usledio ulazak navijača na teren.

UEFA je prvobitno registrovala taj meč pobedom Srbije službenim rezultatom 3:0, ali je Sud za arbitražu u sportu doneo suprotnu odluku. Dodelio je pobedu Albaniji i Srbiji oduzeo tri boda, a kao razlog je navedeno to da nije nađen dokaz da su Albanci odbili da nastave meč, kao i da je prekid usledio zbog loše organizacije utakmice i ulaska navijača na teren.

Pošto je Srbija u dosadašnjem delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj ostvarila samo jedan remi, posle oduzimanja tri boda, sada ima minus dva boda na poslednjem mestu tabele. Naša reprezentacija je još ranije izgubila sve šanse da se plasira na Šampionat ‘Starog kontinenta’.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: