Velika pobeda Jelene nad Kiz!

Nacionalni sport - Utorak 17.03.2015 - 06:07

Sprska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrto kolo WTA turnira u Indijan Velsu, velikim preokretom nad Amerikankom Medison Kiz.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Jankovićeva je izgubila prvi set, ali je uspela da napravi preokret i slavi rezultatom 5:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 20 minuta igre.

Ovo je bio ukupno treći međusobni duel dve teniserke, a sada je rezultat 2-1 u pobedama za JJ. Jelena je 2013. lako slavila na US openu, ali joj se Amerikanka revanširala prošle godine u Istbornu sa dva puta po 6:3.

Jankovićeva će u četvrtoj rundi igrati sa Belindom Benčič koja je napravila iznenađenje eliminacijom Dankinje Karoline Voznijacki.

Iako je Kiz odigrala prvi meč posle povrede i Australijan opena, Jankovićeva je ostvarila važan trijumf koji će joj pomoći da podigne samopozdanje za nastavak sezone.

U prvom setu viđen je festival brejkova, a u njemu se bolje snašla Amerikanka i povela sa 1-0, pre nego što je Jelena iskoristila pad koncentracije svoje protivnice u finišu drugog.

Ključni gem bio je treći u odlučujučem setu, kada je srpska teniserka spasla tri brejk lopte i ostala u životu. Tada je krenula da forsira bekhend protivnice što joj je donelo rezultata – vezala je pet gemova i serijom od 10 poena završila meč.

Na kraju je imala samo 13 vinera naspram čak 39 Medison, ali i mnogo manje grešaka – 64:42.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: