Zvezda protutnjala kroz Istanbul

Nacionalni sport - Četvrtak 12.03.2015 - 21:02

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Galatasaraj u Istanbulu sa 91:68, u 10. kolu Top16 faze u Evroligi.

StarSport StarSport

Domaćin je pokušao da opusti crveno-bele pred meč pričama o oslabljenom sastavu, ali je Ataman izveo najjači tim koji ima na raspolaganju.

To ipak nije poremetilo crveno-bele koji su tokom svih 40 minuta kontrolisali igru i rezultat i na kraju ostvarili treću pobedu u drugoj fazi i drugu u četvrtom okršaju sa Galatasarajem.

Treba istaći i da je ovo već treća pobeda Zvezde na gostovanju u Evroligi ove sezone i ukupno deveta u sezoni.

Ova pobeda takođe znači i da je tim sa Malog Kalemegdana sačuvao kakve-takve šanse za prolaz u četvrtfinale iz E grupe. Zvezda sada ima skor 3-7, a četvrtoplasirani Panatinaikos 5-4.

Crveno-beli si imali sjajan šut za tri poena (9-20), nadskakali su rivala (34-27), a posebno su blistali u asistencijama (25-11).

Zvezda je timski razbila Galatasaraj, pa su šestorica igrača imala dvocifren učinak na kraju. Jaka Blažič bio je najbolji sa 19 poena, 3 skoka i 3 asistencije, a Boban Marjanović dodao je 14 poena i 9 skokova. 14 poena ubacio je i Dženkins, 12 su dodali Cirbes i Mitrović, a 11 Nikola Kalinić. Na drugoj strani, Pocius je imao 13, Erceg 11, a Jang 10 poena.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: