Zvezdi derbi i finale Kupa

Nacionalni sport - Nedelja 22.02.2015 - 07:52

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:67 i plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu“.

Starsportphoto Starsportphoto

Zanimljivo, "večiti derbi" u polufinalu Kupa završen je identičnim rezultatom kao prvi susret dva tima u ABA ligi krajem novembra.

"Crveno-beli" su kontrolisali rezultat tokom većeg dela utakmice i tako će u nedelju braniti "Žućkovu levicu", koju su osvajali u poslednje dve godine.

Izabranici Dejana Radonjića će se u finalu, u nedelju od 17 časova, boriti sa Mega Leksom, koji je ranije tokom dana pobedio Vršac Svislajon sa 85:66.

U drugom polufinalu, Zvezda je kontrolisala rezultat tokom većeg dela utakmice, osim vođstva Partizana u prvim minutima utakmice.

"Večiti" rivali nisu briljirali, imali su mnogo grešaka i konfuznih napada, ali su "crveno-beli" bili bolji kada je bilo najvažnije.

Zvezda je u više navrata imala i dvocifrenu prednost, ali je Partizan uspevao da se vrati. Međutim, svaki put bi prišao na tri ili četiri poena i stao, iako je imao priliku i za izjednačenje.

"Crveno-beli" su, može se reći, bili bolje koncentrisani, o čemu najbolje govori podatak o samo jednom promašenom slobodnom bacanju, dok je šampion Srbije imao čak 14 promašaja sa penala.

Radonjićevi igrači su bili bolji u skoku, imali su osam više od "crno-belih", koji su imali i tri izgubljene lopte više.

Najbolji u timu Zvezde bio je Jaka Blažič sa 15 poena i šest skokova, Nikola Kalinić je dodao 11 poena, a Boban Marjanović deset, uz pet skokova.

U timu Partizana, Milan Mačvan je imao 20 poena i pet skokova, dok je Aleksandar Pavlović utakmicu završio sa 14 poena. Pavlović je, međutim, vrlo brzo dobio pet ličnih grešaka, pa su "crno-beli" bili lišeni njegove pomoći u samom finišu.

Duel "večitih" u niškom "Čairu“ obeležila je i povreda Eda Murića, prilikom doskoka, ali za sada nije poznato koliko je ona ozbiljna.

Utakmica je prošla bez većih incidenata, samo je u jednom trenutku bačena baklja na klupu "crveno-belih".

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: