Barsa deklasirala Valensiju!

Svetski sport - Četvrtak 04.02.2016 - 08:47

Fudbaleri Barselone pobedili su Valensiju sa 7:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja pred 60.000 navijača na “Kamp Nou”.

Suarez postigao 4, a Mesi 3 gola; Foto: Getty Images Suarez postigao 4, a Mesi 3 gola; Foto: Getty Images

Katalonski klub je deklasirao ‘Slepe miševe’ zahvaljujući dvojici igrača – Luisu Suaresu i Lionelu Mesiju.

Suares je postigao četiri gola u tom trijumfu – u sedmom, 12, 83. i 88. minutu, dok je Mesi bio strelac ‘het trika’ zahvaljujući pogocima u 29, 58. i 74. minutu, a tako je i prešao broj od 500 golova tokom karijere.

Barselona je mogla da slavi i ubedljivije, pošto je Nejmar promašio penal u samom finišu prvog poluvremena, posle crvenog kartona Škodrana Mustafija, koji je domaćem timu dodatno olakšao posao u nastavku.

Suares je doveo Barselonu u vođstvo u sedmom minutu, posle odlične asistencije Nejmara, a samo pet minuta kasnije udvostručio je prednost, ali mu je tada loptu u kazneni prostor proturio Aleš Vidal.

Bio je 29. minut i već je bilo 3:0 za Barselonu, kada je Nejmar odlično proigao Mesija, koji je iz blizine savladao golmana gostiju.

Nejmar je propustio šansu za 4:0, ali je sve nadoknadio Mesi u 59. minutu, posle asistencije Suaresa, kada je šutirao u donji desni ugao.

Argentinac je ‘het trik’ kompletirao u 74. minutu, kada je naleteo na loptu unutar šesnaestrca i odmah šutirao u donji levi ugao.

U 83. minutu Adrijano je poslao odličan centaršut koji je glavom sačekao Suares i povisio na 6:0, a pet minuta kasnije postavio konačan rezultat volej udarcem tik uz desnu stativu.

Revanš utakmica igra se naredne srede na “Mestalji”, a u drugom polufinalu, u četvrtak od 20.30, sastaju se Sevilja i Selta.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: