Barselona i Mesi ponovo na vrhu!

Svetski sport - Nedelja 08.03.2015 - 14:32

Fudbaleri Barselone vratili su se na čelo tabele španske Primere posle ubedljive pobede nad Rajo Valjekanom u 26. kolu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Barselona je u jutarnjem terminu savladala Rajo rezultatom 6:1 pred 87.151 gledaocem, što je najveća poseta na "Nou Kampu2 ove sezone.

Posle ovog trijumfa Katalonci su na prvom mestu tabele sa 62 boda, jednim više od madridskog Reala koji je u subotu izgubio 1:0 na "San Mamesu". Rajo Valjekano ostao je na sredini tabele sa 29 bodova.

Iako je veći deo meča bio poprilično „tih“, meč je ponovo obeležio Lionel Mesi postigavši tri gola, uz jednu asistenciju. Mesi je, po običaju, postavio nekoliko rekorda – stigao je do 32. het-trika u španskom fudbalu čime je prestigao Telma Zaru, dok je u Primeri 24. put bio trostruki strelac, pa je tako prestigao najvećeg rivala Kristijana Ronalda.

Takođe, Argentinac je postao prvi fudbaler ikada koji je u šest uzastopnih sezona postigao 40 i više golova – ne kalendarskih godina, već sezona.

Momak iz Rosarija sada ima 30 golova u La ligi, čime deli prvo mesto sa Ronaldom.

I pored ubedljive pobede Luis Enrike mogao je da vidi određene slabosti svoje ekipe – Dani Alveš dobio je direktan crveni karton zbog glupog starta u finišu kojim je doveo u pitanje nastup na ’El Klasiku’ 22. marta.

Takođe, problem su i bledi nastupi Andreasa Inijeste, kao i činjenica da Pedro konstantno pokazuje da nema mesta u prvom timu, naročito zbog sebičnosti u određenim trenucima.

Ipak, može da ga raduje jedna stvar, a to je da se Luis Suares konačno opustio i pruža partije na prepoznatljivom nivou. Urugvajac je postigao dva pogotka i bio konstantna opasnost po gol protivnika.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: