Bubka: Protiv dopinga uz bolje naučnike

Svetski sport - Četvrtak 06.08.2015 - 09:57

Kandidat za predsednika Međunarodne atletske fedetracije IAAF Sergej Bubka ocenio je da je tom sportu neophodan brži i efikasniji sistem u borbi protiv dopinga.

Bubka se zalaže za atletiku bez dopinga. Francois Nel/Getty Images for BEGOC Bubka se zalaže za atletiku bez dopinga. Francois Nel/Getty Images for BEGOC

Slavni ukrajinski skakač s motkom komentarisao je najnovije optužbe o rasprostranjenosti dopinga u "kraljici sportova".

- Kako bismo bili brži i efikasniji od onih koji se dopinguju moramo da angažujemo najbolje naučnike. Samo tako ćemo biti na korak ispred onih koji koriste doping - rekao je Bubka,

Britanski "Sandej tajms" objavio je u nedelju da su sumnjivi uzorci nekoliko stotina atletičara, dok je nemačka ARD televizjia ponovo optužila rusku i kenijsku atletiku za sistematski doping.

Kako se navodi, 146 medalja, uključujući 55 zlatnih, u disciplinama od 800 metara do maratona, na OI i SP osvojili su atletičari koji su imali sumnjive rezultate na antdoping testovima.

Bubka je protivkandidat Sebastijanu Kou na izborima za predsednika IAAF, koji će biti održani 19. avgusta.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: