Čelzijeva "šestarda" Arsenalu

Svetski sport - Subota 22.03.2014 - 19:16

Trener Arsenala Arsen Venger želeće što pre da zaboravi 1.000 put kada je sedeo na klupi "tobdžija", jer je njegov tim u 31. kolu Premijer lige na "Stamford bridžu" poražen od Čelsija sa čak 6:0.

Venger i saradnici Foto Blic Venger i saradnici Foto Blic

Utakmicu je obeležio i sudija Andre Mariner koji je kod dosuđenog jedanaesterca isključio pogrešnog igrača, dok je reprezentativac Srbije Nemanja Matić upisao dve asistencije.

Najteži poraz Arsenal je doživeo 2011. od Mančester junajteda kada je poražen sa 8:2, ali i šestica u londonskom derbiju sigurno neće manje boleti.
 
Čelsi je poveo već u petom minutu kada je Širle uposlio Samjuela Etoa koji se našao na desnom rubu šesnaesterca, a onda je fintom prebacio loptu sa desne na levu nogu, te je prosledio u suportni ugao Ščesnoga koji nije mogao da spreči promenu rezultat.
 
Samo 180 sekundi kasnije Nemanja Matić je ukrao loptu i prosledio je Širleu koji se našao na identičnoj poziciji gde je bio Eto u petom minutu i odatle pogodio isti ugao, ali se ovoga puta čuvar mreže nije ni bacio, te su "plavci" poveli sa 2:0.
 
Eto je zbog povrede lože napustio igru, ali tu lošu vest nadomestio je Aleks Okslejd-Čemberlen koji je pokušao šut da odbrani sa gol crte, ali rukom, pa je domaćinu udeljen penal. Sudija Mariner je doneo pravednu odluku, ali umesto da isključi vinovnika, on je u svlačionicu poslao Kjerona Gibsa koji uopšte nije učestvovao niti je bio na tom delu terena.
 
Cela konfuzija bila je završena sigurnom egzekucijom Edena Azara koji je u 16. minutu poslao loptu po sredini gola i tako prevario Ščesnog za 3:0. Najgore za "tobdžije" je to što 1.000 jubilej Arsena Vengera nije baš najbolje počeo.
 
Kada je Žoze Murinjo da Vengerov bitan dan izbacio sve karte, njegovi igrači su se potrudili da izbace poker gostujućoj ekipi u prvom poluvremenu, pa je Fernando Tores prošao po desnoj strani neometano, pogledao i uputio loptu u peterac gde se našao Oskar, te je Brazilac još jednom naterao golmana Arsenala da vadi loptu iz mreže.
 
Čelsi se nije zaustavio tu, već je nastavio u drugom delu igre da napada gol protivnika, a u 66. minutu "petarda" je pukla. Oskar je sa 20-ak metara unutrašnji delom stopala nacentrirao desni ugao gola "tobdžija" a lopta je poskočila kada je došla do Ščesnog koji nije adekvatno reagovao, pa je postavljen rezultat od 5:0.
 
Drugu asistenciju na susretu zabeležio je Matić koji je u 71. minutu perfektnim pasom izbacio Mohamedu Salaha koji je lako rešio situaciju "1 na 1" sa Ščesnim i tako nastavio patnju Arsenala na "Stamford bridžu".
 
To je bilo sasvim dovoljno od predstave u Londonu, pa su "plavci" puni sampouzdanja otišli daleko na vrh Premijer lige, ali sa dve utakmice i sedam bodova više od Liverpula, dok je Arsenal sa šest golova u mreži otišao kući i brigom da se ove godine neće dokopati trofeja u nacionalnom šampionatu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: