Drogba: Ibra više nije sebičan

Svetski sport - Ponedeljak 16.02.2015 - 14:30

Napadač Čelsija Didije Drogba veruje da je zvezda Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović napredovao otkako je prestao da bude sebičan na terenu.

Beta/AP Photo/Christophe Ena Beta/AP Photo/Christophe Ena

Švedski fudbaler je postao vođa "Svetaca" otkako je stigao na “Park prinčeva” 2012. godine iz Milana, a Drogba ističe da je sazreo tokom godina.

Ibrahimović je bio na udaru kritika u ranim godinama svoje karijere, kada je igrao za Ajaks, zato što je više igrao za sebe, nego za tim. Potom nije uspeo da zasija u Barseloni, a Pep Gvardiola je to prokomentarisao rečima da stil igre švedskog reprezentativca ne odgovaran njegovoj filozofiji.

Međutim, Drogba ističe da je Ibrahimović naučio na svojim greškama i da je zbog toga samo bolji igrač.

- Ibrahimović je igrač koji se mnogo promenio. Shvatio je da će morati da igra za tim da bi mu pomogao da napreduje. Volim njegov stil igre i agresivnost. Slični smo po mnogim stvarima - rekao je Drogba.

Drogba je potom istakao da Čelsi ne bi trebalo da potceni Pari Sen Žermen pred osminu finala Lige šampiona, iako "Sveci" imaju probleme sa povredama.

- Ne slažem se sa onima koji tvrde da je Pari Sen Žermen ranjiv. Apsolutno nisu. Spremaju se za dvomeč sa nama i biće spremni - naglasio je Drogba.

Prva utakmica osmine finala igra se u utorak na “Parku prinčeva”, a revanš je na programu 11. marta.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: