Francuska brine za EURO 2016

Svetski sport - Nedelja 15.11.2015 - 13:43

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gre rekao je da je zabrinut za sigurnost takmičara i navijača na Evropskom prvenstvu 2016. godine zbog poslednjih terorističkih napada u Parizu.

Zabrinutost zbog bezbednosti naredne godine; Foto: Getty Images Zabrinutost zbog bezbednosti naredne godine; Foto: Getty Images

"Velike bezbednosne mere smo preduzeli, ali vidite da teroristi mogu da napadnu u svakom trenutku.

Već smo bili zabrinuti zbog Evropskog prvenstva, a sada smo još više. Ipak, trenutno ne mogu da razmišljam o tome, moje misli su sa porodicama nastradalih", rekao je Le Gre, prenosi sajt "Gol".

Tri snažne detonacije čule su se u blizini stadiona "Sen Deni", na kojem su u petak utakmicu igrale reprezentacije Francuske i Nemačke.

Domaća selekcija pobedila je sa 2:0, a po završetku meča navijačima je poručeno da se spuste na teren i ne napuštaju stadion.

Jedan od bombaša samoubica imao je kupljenu ulaznicu za prijateljsku fudbalsku utakmicu između repezentacija Francuske.

Kako prenosi "Vol Strit Žurnal", pozivajući se na jednog od redara koji su radili na stadionu "Francuska", tokom pretresa na ulazu kod teroriste je otkriven pojas sa eksplozivom.

Prema navodima policije, on je nameravao da aktivira eksploziv na stadionu i izazove paniku i stampedo.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: