Jokićev rekord karijere

Svetski sport - Četvrtak 19.11.2015 - 10:34

Srpski košarkaš zabeležio rekord karijere na meču protiv San Antonija. Ostvario "dabl-dabl" učinak!

I pored poraza Nagetsa, Jokić briljirao; Foto: AP/Darren Abate I pored poraza Nagetsa, Jokić briljirao; Foto: AP/Darren Abate

Nikola Jokić imao je sjajno veče u NBA ligi, bez obzira na poraz njegovog Denvera u San Antoniju.

Nagetsi su izgubili rezultatom 109:98, u meču na kojem je Jokić ostvario "dabl-dabl" učinak - 23 poena (šut za dva 7/12, za tri 1/1, sa linije penala 6/6) i 12 skokova, uz dve ukradene lopte i tri blokade, i to za 32 minuta provedenih na parketu, najviše od svih igrača Denvera!

Bivši centar Mega Leksa tako je zabeležio najbolji učinak od kada je obukao letos dres Denvera. Ujedno, ove sezone to je najbolja partija srpskih "rukija" u NBA, nakon što je do sada prednjačio Nemanja Bjelica sa 17 poena i 11 skokova na duelu protiv Čikaga.

Jokić, koji je prvi put u igru ušao sa klupe krajem prvog kvartala, sjajno se nosio sa "stubovima" Spursa - veteranom Timom Dankanom i Lamarkusom Oldridžom.

Tandem San Antonija upisao je zajedno 23 poena, i ostvario ukupno 23 skoka.

"Uživao sam u igri. Tokom meča sam razgovarao malo i sa Timom Dankanom.

On je zaista zabavan i dobar momak i bilo mi je baš zanimljivo. Pitao me je i da li šutiram trojke, a ja sam ogovorio: 'Tako-tako'", rekao je Jokić posle meča u kojem je postigao prvu trojku u NBA karijeri (iz tek drugog pokušaja na 11 utakmica).

I trener Denvera Majkl Meloun pohvalio je igru srpskog centra, istakavši da je on imao ulogu "keca iz rukava".

"Nisam siguran da li je on uopšte bio svestan ko su ti momci protiv kojih igra, što je možda bila i dobra stvar.

Na prethodnom meču nije igrao iz tehničkih razloga, ali je zato protiv Spursa bio fantastičan", nije štedeo reči hvale za Jokićevu igru trener Nagetsa.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: