Kraj jedne ere: Kasiljas zvanično u Portu

Svetski sport - Nedelja 12.07.2015 - 09:43

Fudbalski klub Real Madrid postigao dogovor sa Portom o prelasku golmana i kapitena Ikera Kasiljasa, objavio je trofejni španski klub.

Foto Getty Images Foto Getty Images

34-godišnji Kasiljas, jedan od najboljih svetskih čuvara mreže u istoriji, odlazi iz ‘kraljevskog kluba’ u kojem je počeo karijeru, posle punih 16 godina tokom kojih je odigrao ukupno 723 utakmice.

“Real Madrid i Porto su dogovorili transfer Kasiljasa u portugalski klub”, navodi se u saopštenju desetostrukog prvaka Evrope.

Legendarni golman je u dresu Reala osvojio pregršt trofeja – pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko Svetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup.

Sa nacionalnom reprezentacijom Španije, za koju je branio na čak 162 utakmice, osvojio je titulu svetskog i dve titule evropskog prvaka.

Kasiljas je jedini u istoriji koji je pet puta biran za najboljeg svetskog golmana, jedan put više od legendarnog Đanluiđija Bufona. Takođe, jedini je tu nagradu dobio četiri puta zaredom.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: