LŠ bez Engleza, prošli Barsa i Juve

Svetski sport - Četvrtak 19.03.2015 - 05:45

Fudbaleri Barselone i Juventusa poslednji su učesnici četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Beta/AP Beta/AP

Barselona je pobedila Mančester siti u revanšu sa 1:0 i tako se sa ukupnih 3:1 plasirala u četvrtfinale osmi put u nizu.

Juventus je do plasmana među osam najboljih ekipa Evrope došao posle gostovanja u Dortmundu. Ekipa Masimilijana Alegrija je posle trijumfa od 2:1 na svom terenu, slavila u Nemačkoj sa 3:0.

Duel na Kamp Nou obeležili su Lionel Mesi i golmani obe ekipe. Sjajni Argentinac nije bio strelac, ali je još jednom potvrdio svoju klasu. Izluđivao je gostujuće igrače, a bio je i asistent kod jedinog gola koji je u 31. minutu postigao Rakitić.

Upravo je golman Džo Hart sjajnim intervencijama sprečio Argentinca da postigne gol, a zablistao je i golman Barse Ter Štegen koji je 13 minuta pre kraja ’skinuo’ penal Agueru i tako otklonio mogućnost povratka Sitija u meč.

Na utakmici u Dortmundu blistao je Karlos Teves koji je ranim golom u 3. minutu odredio tok utakmice. Argentinac je i u nastavku bio sjajan, asisitirao je kod drugog gola koji je postigao Morata, a bio je strelac i trećeg u 79. minutu.

U četvrtfinale su se već plasirali Porto, Real Madrid, PSŽ, Bajern, Monako i Atletiko Madrid, a parovi će biti određeni na žrebu u petak.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: