Maradona hteo da prebije Verona!

Svetski sport - Petak 14.10.2016 - 06:54

Bez ikakve dileme, Dijego Maradona je jedan od najboljih fudbalera svih vremena! Bez ikakve dileme, Dijego Maradona je i jedan najkontroverznijih ljudi u istoriji sporta.

Sukob Verona i Maradone, Foto: printskrin rai 1 Sukob Verona i Maradone, Foto: printskrin rai 1

Čuveni Argentinac bio je jedna od najvećih zvezda humanitarnog meča pod pokroviteljstvom Vatikana i pape Franje, a sa kojeg je zarada trebalo da bude prosleđena ljudima koji su pretrpeli štetu u zemljotresu 24. avgusta.

Akteri utakmice na stadionu „Olimpiko“ u Rimu bili su mnogobrojni fudbaleri poput Ronaldinja, Roberta Karlosa, Ernana Kespa, Đanluke Zambrote, Fabija Kapela i drugih.

Čudni incident dogodio se na poluvremenu, kada su timovi napustili teren, jer je Maradona pokazao nezgodni karakter koji ga je krasio tokom karijere.

Ušao je u sukob sa igračem kojeg je nekad trenirao, takođe Argentincem, Huanom Sebastijanom Veronom.

Igrali su u protivničkim timovima, a saigrači su morali da ih razdvajaju.

Iako je u svlačionici tokom pauze između dva poluvremena sve bilo u redu, Maradona je nastavio s cirkusom po završetku meča, pa je i obezbeđenje moralo da interveniše da bi sprečilo Dijega da nastavi da se razračunava sa Veronom.

Ipak, nije sve što je Maradona radio na meču u Rimu bilo loše.

Tokom meča, koji je završen pobedom ekipe belih od 4:3, on je asistirao Frančesku Totiju, a posle postignutog gola ga je i izljubio.

- Princ Rima mora da nastavi da igra, i to do 50. godine. Ljudi, pa on je fenomen.
Rekao sam mu: „Frančesko, ako napustiš fudbal, biću smoren do smrti, neću imati koga da gledam, molim se za tebe da ostaneš što duže u fudbalu“ - rekao je Maradona, koji je došao u Rim na direktan poziv pape Franja.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: