Mesi odveo Argentinu na Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Svetski sport - Sreda 11.10.2017 - 09:05

Kad je bilo najteže - kapiten slavne selekcije je zablistao! Čileanci prvi put bez plasmana od 2006.

Het trik Mesija za kraj šok kvalifikacija FOTO: AP/Dolores Ochoa Het trik Mesija za kraj šok kvalifikacija FOTO: AP/Dolores Ochoa

Argentina je strepela do poslednjeg kola, počela odlučujući meč minusom protiv Ekvadora (0:1), ali je onda stvari u svoje ruke uzeo onaj od koga se to i očekivalo.

Golovima u 12, 20. i 60. minutu, Lionel Mesi sam je odveo svoju zemlju na Mundijal u Rusiji!

Uz aktuelnog vicešampiona sveta, prošle noći su u Južnoj Americi mesto na Mundijalu izborili i Urugvaj (pobedivši Boliviju 4:2) i Kolumbija, koja je remizirala sa Peruom (1:1), učesnikom međukontinentalnog baraža protiv Novog Zelanda.

Pre svih, kartu za Rusiju su "overili" Brazilci, a tragičari južnoameričkih kvalifikacija su tamošnji šampioni - Čileanci.

Porazom od rasterećenog Brazila (0:3), Aleksis Sančez i saigrači nisu se plasirali na svetsko prvenstvo prvi put od 2006. godine.

Golovi Paulinja (dva) i Gabrijela Žezusa "spustili" su Čileance u poslednjem kolu sa treće pozicije na šestu - prvu ispod crte.

Kasni izjednačujući gol Perua protiv Kolumbije učinio je da bi Čileu pri rezultatu 2:0 i pogodak bio dovoljan, ali je Žezus u nadoknadi ipak sprečio goste da uđu u baraž.

Rezultati poslednjeg kola.

Brazil - Čile 3:0
Ekvador - Argentina 1:3
Paragvaj - Venecuela 0:1
Peru - Kolumbija 1:1
Urugvaj - Bolivija 4:2

Konačna tabela: Brazil 41, Urugvaj 31, Argentina 28, Kolumbija 27, Peru* 26, Čile 26, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venecuela 12.

*Peru će gostovati Novom Zelandu 6. novembra, a revanš će biti odigran osam dana kasnije.

 

 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: