Nadal: Beton na OI? Iznenađenje

Svetski sport - Nedelja 15.02.2015 - 14:54

Treći teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da je iznenađen odlukom da se teniski turnir na Olimpijskim igrama u Riju igra na betonu.

Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Svetska teniska federacija (ITF) objavila je pre nekoliko dana da će na terenima u brazilskom gradu 2016. godine biti postavljena tvrda podloga.

Olimpijske igre završavaju se dve nedelje pre početka US opena i u Brazilu će se igrati na istoj podlozi kao na terenima Flašing Medouza, kako igrači ne bi morali da prolaze period adaptacije za tako kratko vreme.

Olimpijski teniski centar uključivaće centralni teren koji će moći da primi 10 hiljada gledalaca, zatim dva terena sa po pet i tri hiljade gledalaca, kao i još nekoliko terena za zagrevanje.

- Iznenađen sam da se u zemlji koja ima specijaliste za šljaku olimpijski turnir igra na tvrdoj podlozi - rekao je Nadal.

Španac je najbolji igrač na šljaci u istoriji i sigurno bi bio glavni favorit za novu medalju na Igrama da se igra na zemlji kao što su mnogi očekivali.

On je takođe često naglašavao da bi podloge s vremena na vreme trebalo menjati na Završnom Mastersu, turniru koji nikada do sada nije osvojio.

Rafa se trenutno nalazi upravo u Rio de Žaneiru gde od ponedeljka počinje turnir na kojem brani titulu, što će ujedno biti njegov prvi nastup posle Australijan opena.

- Počinjem takmičenje od prve runde – uslovi će biti ekstremni, protivnici opasni. Prvo kolo biće teško protiv bilo koga, ali se fizički osećam dobro.

Ne znam da li sam spreman da pobedim ovde, ali ću pokušati da budem spreman za utorak i da se takmičim. Posle toga ćemo videti - dodao je Nadal koji je rekao i da je u Brazil došao zbog karnevala.

B92, TENNIS.COM, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: