Niko kao Bolt - šesti put!

Svetski sport - Subota 03.12.2016 - 11:48

Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt šesti put je dobio nagradu za najboljeg atletičara godine u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Bolt je osvajač tri zlata u Riju; FOTO: Getty Images Bolt je osvajač tri zlata u Riju; FOTO: Getty Images

Devetostruki olimpijski šampion u poslednjih devet godina samo tri puta nije dobio priznanje, a do rekorda je došao jer je bio najbolji 2008, 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.

"Definitivno, ovo je velika stvar. Ova nagrada znači da si naporno radio i da se isplatilo, a znači mi kao da sam je osvojio prvi put", rekao je 30-godišnji Bolt, koji će se naredne godine oprostiti od atletike.

Atletičar sa Jamajke je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru potvrdio dominaciju sa tri zlatne medalje, u trkama na 100, 200 i 4x100 metara.

Etiopljanka Almaz Ajana pobedila je u ženskoj konkurenciji, posle trijumfa na Igrama u Riju u trci na 10.000 metara, uz svetski rekord.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: