Osmi dan: Heroj Suares i sjajna Kolumbija

Svetski sport - Petak 20.06.2014 - 07:08

Osmi dan Mundijala u Brazilu doneo je pobede Kolumbije i Urugvaja i remi bez golova Japana i Grčke.

BETA/AP BETA/AP

Kolumbija je u prvom meču dana pobedila Obalu Slonovače sa 2:1 i tako overila prolaz u narednu fazu sa šest bodova u C grupi.

U grupi D Urugvaj je pobedio Englesku sa 2:1 uz dva gola Suaresa, pa sada tim Roja Hodžsona ima samo teoretske šanse za prolaz dalje.

Poslednji meč bio je daleko najdosadniji. Japan je imao više od 50 minuta igrača više protiv Grčke, ali nije uspeo da pobedi, pa obe ekipe imaju po bod posle dve runde.

Heroj trijumfa Urugvaja Luis Suares rekao je nakon velike pobede i sjajnog izdanja da je sanjao da će postići golove protiv Engleske. Sa druge strane,slektor Engleza Roj Hodžson bio je šokiran nakon poraza.

Kolumbijci su pokazali da igraju sjajno i bez Radamela Falkaa, a selektor Hose Pekerman upozorio je igrače da ne polete. Strelac prvog gola za Kolumbijce Džejms Rodriges istakao je da je duel sa Obalom Slonovače bio mnogo teži nego uvodni protiv Grčke.

Grci su uspeli da se odbrane protiv Japana više od 50 minuta sa igračem manje, a Keisuke Honda bio je veoma samokritičan.

Mečeve ste mogli da pratite na našem Live Blogu, učestvujte u diskusiji pomoću heštega #b92brazil na društvenim mrežama ili nam šaljite komentare. Najzanimljiviji komentari naći će se na blogu.

Osmi dan:

Grupa C:
Kolumbija – Obala Slonovače 2:1
Japan – Grčka 0:0

Grupa D:
Urugvaj – Engleska 2:1

Deveti dan:

Italija – Kostarika (18h)
Švajcarska – Francuska (21h)
Honduras – Ekvador (00h)
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: