Pele: Mesi igrač samo u Barsi

Svetski sport - Petak 10.04.2015 - 14:26

Legendarni fudbaler Pele rekao je da će Lionel Mesi u dresu Argentine tek prikazivati igre po kakvima je poznat u Barselonu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Mesi je sa katalonskim klubom, između ostalog, osvojio tri titule u Ligi šampiona i šest u Primeri. S druge strane, on je sa reprezentacijom osvojio samo Svetsko prvenstvo za mlade 2005. godine i olimpijsko zlato u Pekingu 2008.

Argentina je prošle godine poražena u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu od Nemačke, a sada je jedna od glavnih favorita pred Kopa Amerika u Čileu.

- Kada je u Španiji, sa Barselonom, sa timom koji ga dobro poznaje, a i on poznaje njega, on je pravi igrač. Kada igra za Argentinu, to nije isto. U pitanju je različit stil igre, jer reprezentacija Argentine nije organizovana na isti način. Isto se dešava sa Nejmarom i Brazilom - naglasio je Pele.

Uprkos tome, Pele ističe da će predstojeći Kopa Amerika pružiti uživanje svim ljubiteljima fudbala.

- U današnje vreme, igrači su poznatiji nego timovi. Biće to Kup zvezda, bez sumnje - istakao je Pele, „Teško je reći ko će pobediti, fudbal je danas izjednačen. Zahvaljujući kompjuterima i televiziji, svi znaju sve o svojim protivnicima“.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: