Real: lista želja od 700 miliona evra

Svetski sport - Subota 12.03.2016 - 11:25

Real Madrida planira veliku rekonstrukciju ekipe na leto, a prema navodima "Marke" već je počeo pregovore sa čak 12 zvučnih imena.

Real traži pojačanje na svim pozicijama; Foto: Marca Real traži pojačanje na svim pozicijama; Foto: Marca

"Kraljevski klub" će sezonu verovatno završiti bez trofeja, što će ugroziti položaj predsedniku Florentinu Peresu, koji u takvim situacijama obara transfer rekorde.

Marka piše da će Real na leto pokušati da dovede što više igrača jer iako je FIFA odložila suspenziju transfera zbog kršenja pravila u vezi sa mladim igračima, ne znači da će je u potpunosti ukinuti.

Zbog toga Madriđani traže pojačanja na svim pozicijama, a prioritet što se tiče golmana je i dalje David de Hea, koji je letos bio na korak od Santjago Bernabeua, ali je transfer propao zbog spore administracije.

On je nakon toga produžio ugovor sa Mančester Junajtedom, koji ga neće pustiti za manje od 40 miliona evra.

Odbrana je veliki problem tima ove sezone, a Real tu ima pet meta – Markinjosa (PSŽ), Ajmerika Laportea (Atletik Bibao) i Džona Stonsa (Everton) od štopera, te Rikarda Rodrigesa (Volfsburg) i Davida Alabu (Bajern) za bekove.

Brazilac Markinjos je već mesecima želja Barselone, a spekuliše se o 50 miliona evra.

Laport je navodno blizu Mančester Sitija za oko 30, dok je Everton letos odbio ponudu Čelsija za Stonsa od 40 miliona.

Bajer teško da će se odreći sjajnog Austrijanca Alaba, bar ne za manje od 50 miliona, dok bi Rodriges mogao da košta Madriđane oko 30 miliona.

Što se tiče veznog reda, tu su dva stara i jedno novo ime.

Pol Pogba je odavno "viđen" kao igrač Reala, a Italijani tvrde da je Juventusova cena 100 miliona.

Eden Azar je sve manje bitan za igru Čelsija, ali teško da bi i njega Real dobio za manje od 80 miliona.

Najjeftinija opcija je mlada zvezda Šalkea Leroj Sane, koji ce procenjuje na oko 30 miliona evra.

Što se tiče napada, već mesecima se piše o tri imena, Robertu Levandovskom (Bajern) i Nejmaru da Silvi (Barselona), a nova opcija je Pjer-Emerik Obamejang (Borusija Dortmund).

Za Obamejanga kruže priče da je transfer već dogovoren za 90 miliona evra, sličnu cenu bi Real morao da plati i za Levandovskog, dok je Nejmar verovatno nemoguća misija od najmanje 150 miliona evra, što bi bilo više od "bombe".

Realov tim želja: David de Hea (M. Junajted) – David Alaba (Bajern), Markinjos (PSŽ), Ajmerik Laport (Atletik B), Džon Stons (Everton), Rikardo Rodriges (Volfsburg) – Pol Pogba (Juventus), Eden Azar (Čelsi), Leroj Sane (Šalke) – Robert Levandovski (Bajern), Pjer-Emerik Obamejang (Borusija D) + Nejmar da Silva (Barselona).

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: