Španci ispali, Holanđani prošli, Hrvati u igri

Svetski sport - Četvrtak 19.06.2014 - 06:59

Sedmi dan Mundijala je za nama, a pomalo neverovatno zvuči da je kraj prve nedelje bio poslednji takmičarski dan za Svetske prvake Špance.

BETA/AP BETA/AP

Furija je poražena u drugom kolu grupe B od selekcije Čilea (2:0), pa je tako kolo pre kraja izgubila i teoretske šanse da se nađe među 16 najboljih ekipa.

Takođe u grupi B, Holandija je u prvom meču dana savladala Australiju (3:2) i overila plasman u drugu fazu, dok su Hrvati, sigrunom partijom protiv Kameruna (4:0), ostali u igri za prolazak dalje.

Selekcije Holandije i Čilea obezbedile su plasman u eliminacionu fazu, dok su, pored Španije, učešće završili i Kamerun i Australija.

Čile je posle deset uzastopnih poraza uspeo da savlada Furiju, a selektor Horhe Sampaoli nije bio previše euforičan, istakavši da je njegova ekipa "pokazala vrednost". Dok je Golman Klaudio Bravo u istom danu proslavio potpisivanje ugovora sa Barselonom i "veliki trijumf svog tima".

S druge strane, selektor Svetskih i dvostrukih evropskih prvaka Visente del Boske rekao je da je njegov sastav "zasluženo eliminisan sa Svetskog prvenstva", a golman i kapiten ekipe Iker Kasiljas "izvinio se svima".

Zbog čega je došlo do rane eliminacije jedne od najboljih ekipa svih vremena?

"Oranja" je na otavaranju dana u meču punom preokreta savladala Australiju i po osmi put "izašla" iz grupe, a jedan od najboljih igrača dosadašnjeg toka Mundijala Arjen Roben rekao je da je ekipa "bila pod pritiskom".

Selektor Australije Angelos Postecoglu kazao je da su njegovi fudbaleri bili "veličanstveni u porazu od Holandije".

U poslednjem meču dana, Hrvati su bez većih problema izašli na kraj sa Kameruncima, pa će u direktnom duelu sa Meksikancima odlučivati ko će dalje a ko kući. Selektor Hrvatske Niko Kovač rekao je da nema "ni mesta ni vremena za slavlje", dok je selektor 'Lavova' Volker Finke, takođe, "uputio izvinjenje svima"

Sedmi dan Svetskog prvenstva:

Grupa B:
Porto Alegre: Australija – Holandija 2:3
Rio de Žaneiro: Čile – Španija 2:0

Grupa A:
Manaus: Kamerun – Hrvatska 0:4

Osmi dan Svetskog prvenstva:

Grupa C:
Brazilija: Kolumbija – Obala Slonovače (18:00)
Natal: Japan – Grčka (00;00)

Grupa D:

Sao Paulo: Urugvaj – Engleska (21.00)
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: