Španija ubedljivo do trećeg zlata!

Svetski sport - Ponedeljak 21.09.2015 - 09:06

Košarkaši Španije osvojili su zlatnu medalju na Evrobasketu, pošto su u finalu lako savladali Litvaniju sa 80:63.

Španci lako sa Litvancima. Foto: Starsport Španci lako sa Litvancima. Foto: Starsport

Furija je već posle pet minuta imala dvocifrenu prednost, Litvanci su na poluvremenu spustili na -8, ali do kraja su Španci uglavnom vodili sa 10-15 poena razlike i lako su priveli meč kraju.

To je treća zlatna medalja za Španiju na poslednja četiri evropska šampionata, a imaju još šest srebrnih medalja i tri bronzane.

Sa druge strane, Litvanija je ’srebrna’ na drugom uzastopnom šampionatu, a kao nezavisna zemlja do sada je uzela 13 medalja (tri zlatne).

Iako su došli bez Rubija, Kalderona, Navara, Abrinesa i Marka Gasola, Španija je uspela da osvoji zlato. Malo je nedostajalo da ispadnu u grupi, doživeli su poraze od Srbije i Italije, uz tesan trijumf nad Nemačkom, ali su onda izbacili Poljsku, Grčku, Francusku i sada Litvaniju, pa su sasvim zasluženo osvojili zlato.

Blistao je MVP prvenstva Pau Gasol sa 25 poena (9-18 iz igre), 12 skokova i 4 asistencije, Serhio Ljulj imao je 12 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a Rudi Fernandes dodao je 11 poena. Mirotić i Rejes postigli su po 8 poena.

Kod Litvanije su najefikasniji bili Sejbutis i Kalnietis sa po 13 poena, a Jonas Valančunas imao je 10 poena i 9 skokova.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: