Šta to hoće Nadal?

Svetski sport - Subota 15.10.2016 - 09:41

Španski teniser krivi brzinu za veliki broj povreda, i nudi neobično rešenje - loptice koje manje odskaču?

Rafa predlaže drugačije loptice; FOTO: AFP Rafa predlaže drugačije loptice; FOTO: AFP

Španski teniser Rafael Nadal ocenio je da je moderni tenis suviše brz, što povećava rizik od povreda, i založio se za korišćenje loptica koje bi manje odskakale i tako usporile tempo igre.

"Današnji tenis igra se sa mnogo više snage i skoro svaki igrač može postići poen iz bilo koje pozicije", rekao je peti teniser sveta za nemački nedeljnik Špigl (Der Spiegel).

On je naveo da najveći rizik od povreda postoji u trenucima ubrzanja igre i snažnih promena ritma i pravca udaraca.

"Loptice suviše visoko odskaču, tako da igrač može da ih vrati sa velike visine i to ih ubrzava. Trebalo bi da manje odskaču", kazao je Nadal.

Nekadašnji prvi teniser sveta nije igrao u finalu nekog turnira otkako je u aprilu u Barseloni osvojio svoju drugu titulu u sezoni.

On je ranije rekao da će možda završiti sezonu pre vremena kako bi se posvetio treninzima, pošto je u sredu izgubio u drugom kolu mastersa u Šangaju.
 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: