Valensija blizu LŠ, Jokanović do remija u 96. minutu

Svetski sport - Četvrtak 20.08.2015 - 09:00

Fudbaleri Valensija, Seltika, Šahtjora i Dinama ostvarili su pobede u prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona.

Iznenađenje kad su se najmanje nadali. Foto: Getty Images Iznenađenje kad su se najmanje nadali. Foto: Getty Images

Valensija je u derbiju večeri savladala Monako 3:1, dok je Seltik sa 3:2 nadigrao Malme naših Nikole Đurđića i Vladimira Rodića.

Bazel je preokrenuo protiv Makabija, ali je tim Slaviše Jokanovića izborio 2:2 u Švajcarskoj, dok je Šahtjor drugi gost koji je slavio pored Dinama, sa 1:0 protiv Rapida u Beču. Zagrepčani su preokrenuli protiv Skenderbega na 2:1.

U utorak su svi domaćini ostvarili pobede, a kojih deset ekipa će se plasirati u grupnu fazu elitnog takmičenja biće poznato za sedam dana.

Meč na Mestalju Valensija je sjajno otvorila, već u četvrtom minutu Rodrigo je pogodio gol posle greške gostujuće odbrane. Iako su Španci u nastavku održavali ritam, Monako u nastavku meča preuzima kontrolu, te početkom drugog poluvremena stiže do izjednačenja preko Pašalića.

Ovaj gol je pokrenuo domaćina, koji u poslednjih pola sata uspeva da postigne dva gola, preko Pareha i Fegulija, te stigne na korak od plasmana u elitu.

Jokanovićev Makabi je sjajno krenuo u Bazelu, Eran Zahavi je doneo vođstvo Izraelcima u 31. minutu, ali pet minuta pre kraja poluvremena Delgado realizuje penal koji je sam izborio i donosi izjednačenje.

Švajcarci preuzimaju potpuno kontrolu nad utakmicom, te dva minuta pre kraja Embolo donosi preokret na oduševljenje Sent Jakobs parka. Međutim, Zehavi opet postaje apsolutni junak Makabija, u šestom minutu nadoknade vremena donosi izjednačenje timu iz Tel Aviva.

Veliku pobedu posle preokreta ostvario je zagrebački Dinamo. "Modri" su u prvom poluvremenu pogodili prečku, ali je posle 45 minuta bio u zaostatku nakon gola veterana Škembija.

Usledio je žestok pritisak Dinama koji konačno u 67. minutu stiže do izjednačenja zahvaljujući Sudaniju. Krenuli su gosti na sve ili ništa u finišu, što im se isplatilo u nadoknadi vremena, kada Pivarić donosi pobedu.

Velika goleada viđena je u Glazgovu, Rendžers je zahvaljujući dvostrukom strelcu Grifitsu bio na korak od velike pobede od dva pogotka razlike, ali je i Malme imao svog aduta, Jo Inge Berget je u 95. minutu postigao svoj drugi gol i ostvario Šveđane u igri uoči revanša.

Najmanje "vatre" viđeno je u Beču, Rapid je dobro parirao Šahtjoru, ali nije uspeo da ostane neporažen na svom terenu. Krajem prvog poluvremena Marlos donosi minimalnu pobedu Ukrajincima, koje samo veliko čudo deli od eliminacije iz LŠ.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: