Željko Buvač pomoćni trener Liverpula

Svetski sport - Ponedeljak 05.10.2015 - 21:29

Željko Buvač, selektor fudbalske reprezentacije Republike Srpske i dugogodišnji saradnik Jirgena Klupa u Borusiji Dortmund, otputovao je iz Banjaluke u Liverpul gde će u petak potpisati ugovor sa slavnim klubom i preuzeti funkciju pomoćnog trenera.

Buvač će sedeti uz Jirgena Klopa; Foto: Getty images/Dennis Grombkowski Buvač će sedeti uz Jirgena Klopa; Foto: Getty images/Dennis Grombkowski

On će na klupi sedeti uz glavnokomandujućeg, Nemca Jirgena Klopa, koji će po svim indicijama naslediti Brendana Rodžersa iza koga su dve neuspešne sezone naklupi kluba sa "Enfilda".

Buvač je rođen 1961. u Omarskoj, a u igračkoj karijeri pet godina je nosio dres banjalučkog Borca, tačnije od 1986. do 1991.

Buvač je potom igrao u Nemačkoj, za Rot Vajs, Majnc i Nojkirhen.

U ovom poslednjem klubu u nizu je i počeo da se bavi trenerskim poslom, od 2001. do 2008. je radio kao pomoćni trener u Majncu, a potom sa Klopom u Borusiji, u periodu od 2008. godine sve do momenta kada je Klop proletos napustio klupu "milionera".
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: