7 najskupljih gradova

Svetske vesti - Četvrtak 22.01.2015 - 10:58

Koja su mesta najskuplja za život? U odnosu na cenu iznajmljivanja nekretnina, cene espreso kafe i večere u restoranu brze hrane, napravljena je lista sedam najskupljih gradova na planeti za život.

Panorama moskve Panorama moskve
Važno je napomenuti da su, i pored skupoće, stanovnici tih gradova zadovoljni i srećni jer imaju šansu da obezbede svoju budućnost.

KOPENHAGEN, Danska

 

 

 

Litar benzina u glavnom gradu Danske prelazi 1,7 evra, dok dnevne novine koštaju oko 3,6 evra. Hamburger je čak 8,6, a espreso kafa pet evra. Mesečna kirija za iznajmljivanje luksuznog apartmana košta 2.370 evra.

 

 


LUANDA, Angola

 

 

 

U ovom gradu hamburger može koštati čak 15 evra. Kirija u ekstravagantnom stanu sa dve spavaće sobe ide čak do 6.000 evra, a šoljica espreso kafe je 3,5 evra.

 


HONGKONG

 

 

U ovom gradu najumerenije su cene brze hrane. Za 3 evra možete dobiti bilo šta sa menija. Kafa je 4,3 evra, litar benzina 1,5, a stanarina 3.700 evra. Dnevne novine koštaju gotovo 4 evra.

 


MOSKVA, Rusija

 

 

 

Kafa za poneti u Moskvi košta čak 6 evra, a dnevna štampa blizu 8,6 evra. Mesečna kirija iznosi oko 3.100 evra.


 

 

CIRIH, Švajcarska

 

Foto: snippyhollow/flickr.com

 

U Cirihu za hamburger treba odvojiti više od 8,5 evra, za dnevne novine 2,5, a za kafu 4,3 evra. Stanarina iznosi oko 2.500 evra.

 


ŽENEVA, Švajcarska

 

 

Još jedan grad u Švajcarskoj našao se na ovoj listi. U Ženevi stanarina košta više od 3.500 evra, benzin 1,3, hamburger 8,6, a dnevne novine 3,4 evra.

 


TOKIO, Japan

 

 

 

Dnevna štampa u Tokiju košta čak 4,7 evra, espreso kafa blizu 6 evra, koliko i jedan čizburger. Litar benzina Japance u Tokiju košta 1,7 evra, a luksuzni stan 3.800 evra.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: