Ambasador SAD: Rusija je lopov

Svetske vesti - Četvrtak 20.03.2014 - 10:17

Na sastaku Saveta bezbednosti o Ukrajini, zapadne zemlje, u sredu, su pokušale da pokažu da je Rusije “usamljena” u politici oko Krima, ali Savet bezbednosti ne može da deluje zbog mogućnosti Moskve da uloži veto.

Savet bezbednosti UN nemoćan zbog ruskog veta Savet bezbednosti UN nemoćan zbog ruskog veta
Ruski ambasador Vitalji Čurkin pozdravio je sporazum kojim se Krim proglašava delom Rusije, i rekao da se tim sporazumom poštuje volja naroda Krima i da je on u skladu s međunarodnim pravom.
 
Američka ambasadorka Samanta Pauer rekla je da SAD odbacuju "rusku vojnu intervenciju i otimanje teritorije Krima".
 
Ona je upozorila da su SAD i njihovi saveznici spremni da preduzmu dodatne korake ukoliko se nastavi ruska agresija ili ruske provokacije.
 
Samanta Pauer je takođe uporedila rusku aneksiju Krima s krađom: "Lopov može da ukrade imovinu, ali to ne daje lopovu pravo vlasništva", rekla je ona.
 
Ruski ambasador je uzvratio rekavši da “ukoliko delegacija SAD očekuje našu saradnju u Savetu bezbednosti po drugim pitanjima, onda gospođa Pauer to mora vrlo jasno da shvati.
 
Čurkin nije objasnio na šta misli, ali SAD i Rusija su ključne zemlje u naporima za uspostavljanje mirovnih pregovora oko Sirije, a takođe su obe uključene u pregovore s Iranom oko njegovog nuklearnog programa.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: