Bacio suzavac u kosovski parlament

Svetske vesti - Četvrtak 08.10.2015 - 13:14

Poslanik Pokreta Samopredeljenja Aljbin Kurti bacio je danas suzavac u salu Skupštine Kosova nakon nastavka sednice koju je tokom prepodneva blokirala opozicija.

Pozlilo i predstavniku EU na Kosovu;  Foto: RTS/Andrija Igić Pozlilo i predstavniku EU na Kosovu; Foto: RTS/Andrija Igić

Samo što su se poslanici vratili u klupe i predsednik parlamenta Kadri Veselji nastavio sednicu, Kurti je bacio suzavac nakon čega se sala napunila dimom.
 
Neki od poslanika su imali problema sa disanjem, a poslanica DPK Fljora Brovina se zbog udisanja suzavca onesvestila i Hitna pomoć ju je prebacila u Klinički centar Priština.

Sednici su prisustvovali i predstavnici međunarodne zajednice, među kojima je bio i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar koji je u veoma teškom stanju izašao iz skupštine.
 
Mediji u Prištini javljaju da je i Žbogaru pozlilo.
 
Pre bacanja suzavca došlo je do koškanja između poslanika opozicije i vladajuće koalicije i u jednom trenutku poslanica Samopredeljenja Aljbuljena Hadžiju bacila je punu čašu vode u lice potpredsedniku Skupštine Kosova Džavid Haljitiju.
 
Međutim, iako u vanrednoj situaciji poslanici su nastavili sa dnevnim redom, usvajavši predviđene zakone za ovu sednicu, ali po ubrzanoj proceduri.
 
Nakon usvojenih zakona, Veselji je okončao rad skupštine.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: