BiH: Cvijanović u prednosti

Svetske vesti - Ponedeljak 13.10.2014 - 00:57

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne rezultate prema kojima Željka Cvijanović ima prednost u trci za srpskog predstavnika u Predsedništvu.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Kako je navela CIK, kandidatkinja SNSD-DNS-SP ima 154.656 glasova, Mladen Ivanić iz Saveza za promene 153.646, a kandidat Stranke pravedne politike Goran Zmijanac osvojio je 9.853 glasova.
 
Iz PDP je prethodno saopšteno da na osnovu 75 posto prebrojanih glasova kandidat Saveza za promene Mladen Ivanić za deset hiljada glasova vodi ispred Željke Cvijanović. 
 
Borenović je naveo da su to trendovi koji se ne mogu promeniti, te da je PDP ubeđen u pobedu Ivanića. 
 
Od prebrojanih 445.000 glasova, Ivanić je osvojio 210.140 glasova, a kandidat vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP RS, Cvijanovićeva 200.554. 
 
On je još naveo da prema informacijama PDP-a ima 20 hiljada nevažećih listića. 
 
SNSD je prethodno saopštio da nakon 57,9 posto prebrojanih glasova, Cvijanovićeva vodi sa 53,5 posto ispred Ivanića koji je osvojio 46,5 posto glasova. 
 
Iz izbornih štabova NDP i PDP saopšteno je da ubedljive prednosti imaju opozicioni kandidati, Mladen Ivanić i Ognjen Tadić, dok SNSD ističe da veće šanse za pobedu u trci za srpskog predstavnika u Predsedništvu BiH ima Željka Cvijanović, dok u trci za predsedničko mesto u Republici Srpskoj vodi Milorad Dodik.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: