BIH: Poginula petorica rudara

Svetske vesti - Petak 05.09.2014 - 15:00

Pet rudara je stradalo u zeničkom Rudniku mrkog uglja "Raspotočje" nakon zemljotresa koji je u četvrtak pogodio Zenicu. Od 34 zatrpana rudara evakuisano je 29.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Akcija spasavanja rudara počela je u četvrtak, ubrzo nakon obrušavanja u rudniku "Raspotočje", a sve vreme se tvrdilo da su rudari u dobrom stanju i s dovoljno vazduha da prežive dok spasilačke ekipe ne stignu do njih.

Sedin Husić, predsednik Sindikata rudara Federacije BiH, rekao je prisutnim novinarima da, prema informacijama koje je on dobio od pripadnika spasilačkih četa, tj. od njegovih sindikalnih kolega koji su bili u spasilačkim timovima i gotovo celu noć prokopavali put do zarobljenih rudara, pet rudara nije preživelo gorski udar u zeničkom Rudniku mrkog uglja "Raspotočje".

Kako javlja "Dnevni avaz", novinarima je potvrđena smrt četvorice rudara, dok je peti još u jami i spasioci ne mogu da mu priđu. Ovo je potvrdio i potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: