Bolnica granatirana na Uskrs

Svetske vesti - Nedelja 12.04.2015 - 15:04

Jedna bolnica u Donjecku, gradu na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga, granatirana je na pravoslavni Uskrs, uprkos prekidu vatre. Žrtava nije bilo.

Foto: Beta/AP, arhiva Foto: Beta/AP, arhiva

Četiri granate pogodile su rano jutros bolnicu, od kojih su tri eksplodirale na zemljištu bolnice dok je jedna pala na krov, ali nije eksplodirala, izjavio je načelnik distrikta Kujbiševski u Donjecku Ivan Prihodko.

Prihodko je rekao da su granate lansirane iz mesta Piski pod kontrolom ukrajinske vojske, blizu sada razorenog aerodroma u Donjecku, koji drže pobunjenici od januara.

- Šteta je beznačajna i nema žrtava - rekla je portparolka proruskih snaga Julijana Bedilo za AFP.

Iako se primirje dogovoreno 15. februara u Minsku između vladinih i proruskih snaga uglavnom poštuje, izolovani sukobi su nastavljeni na istoku Ukrajine.

Borbe se uglavnom odvijaju oko nekadašnjeg aerodroma u Donjecku i sela Širokina, 10 kilometara udaljenog od strateške luke Marijupolj, poslednjeg velikog grada koji se nalazi pod kontrolom vladinih snaga u zoni konflikta.

Posmatrači iz Organizacije za evropsku bezbednosti i saradnju (OEBS), koji nadgledaju poštovanje prekida vatre, izvestili su o "obnovljenim intenzivnim borbama" u subotu uveče u Širokinu, nakon tri dana relativnog mira na tom području.

Portparol ukrajinske vojske Oleksandr Motuzianik saopštio je danas da je registrovan "značajan porast broja izviđačkih letova neprijatelja", sa 30 preleta dronova u protekla 24 sata.

U istom periodu povređena su dva ukrajinska vojnika, dodao je portparol.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: