Borbe za aerodrome u Donjecku

Svetske vesti - Petak 03.10.2014 - 21:58

Proruski pobunjenici intenzivirali su ofanzivu na aerodrom u Donjecku u istočnoj Ukrajini, dok im snage Vlade iz Kijeva pružaju žestoki otpor.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Pobunjenici su ostvarili manji napredak u oblasti oko aerodroma, osvojivši nekoliko zgrada na njegovom obodu, koristeći ih za napade na glavni terminal. 
 
Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je da su u borbama u četvrtak poginula dva vojnika a devet je ranjeno. On je dodao da ukrajinske snage čvrsto drže aerodrom, dok štab Donjecke republiek tvrdi da je areodrom pod njihovom kontrolom.
 
Aerodrom se nalazi severno od Donjecka, najvećeg grada na istoku Ukrajine, gde su pobunjenici pre nekoliko meseci proglasili Narodnu Republiku Donjeck. 
 
Borbe oko aerodroma intenzivirale su se ove nedelje, preteći da ugroze primirje između dve strane, proglašeno 5. septembra. Sporazum koji obe strane poziva da povuku artiljeriju kako bi bila uspostavljena tampon-zona nije primenjen. 
 
Stambene oblasti u Donjecku na meti su unakrsne vatre, a juče je poginuo jedan pripadnik Crvenog krsta od granate koja je pala nedaleko od sedišta te međunarodne humanitarne ogranizacije u Donjecku. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: