Britanska policija u Francuskoj protiv krijumčara

Svetske vesti - Četvrtak 20.08.2015 - 08:47

Britanska policija biće raspoređena u francuskoj luci Kale u borbi protiv bandi krijumčarenja migranata kroz kanal ispod Lamanša, saopštile su britanske vlasti.

Zajedničke akcije sa Francuskom. Foto: Drako Vojinović Zajedničke akcije sa Francuskom. Foto: Drako Vojinović

Policajci će raditi zajedno sa francuskim kolegama u Komandnom i kontrolnom centru, najavljeno je iz ministarstva uoči današnje posete britanske ministarke unutrašnjih poslova Tereze Mej tom francuskom gradu.

Novi Centar će biti zadužen za pronalaženje i sprečavanje organizovanih kriminalaca u pokušaju ilegalnog krijumčarenja izbeglica preko Kanala koji spaja Francusku i Englesku, obezbeđujući udruženi i zajednički obaveštajni i policijski posao dve policije, navodi se u saopštenju, prenela je agencija AFP.

Oko 3.000 ljudi iz Afrike, Bliskog istoka i Azije kampovali su u Kaleu u lošim uslovima u pokušaju da po svaku cenu uđu u Veliku Britaniju.

Iz "Evrotunela", koji kontroliše saobraćaj tunelom ispod kanala Lamanš, ranije ove nedelje saopštili su da brojne izbeglice pokušavaju da uđu u podvodni tunel u Kaleu, ali da je njihov broj krajem jula opao sa 2.000 na oko 150.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: