Donjeck gori

Svetske vesti - Nedelja 24.08.2014 - 12:03

Tri osobe su poginule, a šest je povređeno kada je tokom večernje službe granata pogodila crkvu Svetog Jovana Kronštatskog u Donjecku, saopštila je lokalna eparhija.

Donjeck u  plamenu foto Beta Donjeck u plamenu foto Beta

Kako je navedeno, granata je potpuno uništila crkvu, gde su se vernici okupili na celovečernjoj službi. Granata je pogodila krov crkve, zidovi su se obrušili i pali na vernike.

Povređeni su sveštenik, njegova supruga i četvoro vernika koji su prevezeni u bolnicu, prenela je agencija Itar-Tass.

U međuvremenu, snage DNR u nedelju su blokirale oko 5.000 pripadnika ukrajinskih snaga, saopštili su iz komande vojske DNR, a prenosi ITAR-TASS.

Blokirano je sedište 8.korpusa ukrajinske vojske, 28. i 30. motorizovane brigade, 95. vazduhoplovne mobilne brigade i kaznenih bataljona Aidar, Donbas i Šahtersk, tvrde u komandi vojske DNR.

"Oko pet hiljada vojnika sa oružjem i oko 50 tenkova, više od 200 borbenih oklopnih vozila, oko 50 sistema višecevnih bacača raketa tipa Grad i Uragan, kao i više od stotinu komada artiljerijskog oružja i minobacača uhvaćeni su u zamku", navode u komandi.

Kako su objasnili, snage DNR su to ostvarile jer se komanda vojske DNR odrekla akcija koje su preduzimale manje jedinice i prešla na vojne akcije kompletnih vojnih formacija i vojnih jedinica uz punu vatrenu podršku.

Tri pešadijske brigade te vojske formirane su od milicijskih jedinica, a odred dobrovoljaca formiran je od bivših ukrajinskih vojnika koji su prešli na stranu DNR, kao i od rudara iz Donbasa.
 

Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: