Dron napao avion

Svetske vesti - Nedelja 07.12.2014 - 23:00

Bespilotna letelica, dron, umalo je u julu udarila u avion dok je, sa 180 putnika, sletao na londonski aerodrom Hitrou, potvrdila je u nedelju britanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

(Ilustracija: forum.nationstates.net) (Ilustracija: forum.nationstates.net)
Pilot "erbasa A320" prijavio je da je 22. jula primetio dron, nalik helikopteru, dok je letelica bila na visini od 213 metara i približavala se pisti.
 
Uprava za civilno vazduhoplovstvo taj incident je označila sa "A", što znači "ozbiljan rizik od sudara". To je najviši nivo incidetna koji Uprava može da označi.
 
Britanski "Sandej tajms" je naveo da će potpuni i zvaničan izveštaj o ovom incidentu biti objavljen u petak.
 
Kako se procenjuje, dronovi će biti najprodavaniji proizvod kao božićni poklon ove godine u Britaniji, a neke modele je moguće kupiti za samo 38 evra. BBC navodi da se svakog meseca u Britaniji proda između 1.000 i 2.000 dronova.
 
Britansko udruženje pilota je, povodom ovog incidenta, upozorilo da sve veća upotreba dronova, kojima upravljaju amateri, predstavlja realni rizik po komercijalne avione.
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: