Dvoje mrtvih, 46 ranjenih na Sinaju

Svetske vesti - Utorak 10.03.2015 - 17:15

Dve osobe su danas poginule, a 46 ranjeno u napadu bombaša samoubice i eksploziji bombe na putu na Sinajskom polustrvu čija su meta bili policija i vojska.

Osim Sinaja, dvojica ekstremista su poginula u Fajumu, južno od Kaira, kada je eksplodirala bomba koju su nosili na motorciklu, preneo je AP.
 
U prvom napadu, bombaš samoubica je dovezao rezervoar sa vodom napunjen eksplozivom u sedište policije u gradu El-Ariš. 
 
Bombaš je odbio da se zaustavi na kapiji, zbog čega je policija pucala u vozilo, što je aktiviralo eksploziv, rekli su zvaničici, koji su insistirali na anonimnosti. 
 
U napadu je poginuo jedan civil, prolaznik, a više policajaca je ranjeno od šrapnela. 
 
Nedugo zatim, jedan oficir je poginuo, a tri vojnika ranjena, kada su ekstremisti razneli njihovo vozilo koristeći bombu postavljenu na putu, nekoliko kilometara od mesta prvog napada. 
 
Jedan od dvojice napadača koji su poginuli u napadu u Fajumu bio je tražen zbog napada na policijsku stanicu u tom gradu. 
 
Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada nakon svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama. 
 
Za neke od najsmrtonosnijih napada odgovornost su preuzele grupa Ansar Bejt al-Markdis, koja je promenila ime u Sinajska provincija prošle godine pošto se zaklela na vernost Islamskoj državi, kao i grupa koja sebe zove Andžad Misr ili Vojnici Egipta.
B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: